B-tränaren Gabriella om drivet och framgångar

Gabriella Nilsson lever B-tränarens vardag. Jobbar på dagarna och jobbar med hästarna på kvällarna med sina ögonstenar Atlas Eagra, Fregne och kallblodet Yxbacka Navoj.


Till vardags jobbar Gabriella på skola och på fritiden är hela familjen, med de två barnen i 5-årsåldern, engagerade i träningen av de tre hästarna. Trav har alltid funnits i familjen, redan från barnsben men det är först på senare tid som hon bestämt sig för en nysatsning på travet.

I mars 2023 kom Atlas Eagra till gården i Långträsk utanför Sjulsmark. Från i maj tog Gabriella Nilsson officiellt över träningen. Då hade den snart nioårige valacken inte vunnit ett lopp sen maj 2022.Men det blev snabbt en favorit på gården.

- Atlas äter sina måltider med mig vid sin sida, vid lekställningen. Det är så han vill ha det. Vi har inget riktigt stall utan lösdrift på gården. Hästarna har en timrad lada med tak över huvudet och jag skor i vedbon, säger Gabriella Nilsson.

- Jag fick ett sms på julafton av ägaren Jonas (Petrén) att jag kunde behålla Atlas och slå in honom. Världens bästa julklapp till mig och barnen. Han är tacksam som förstahäst, väldigt lugn med barnen – och de är med väldigt mycket på kvällarna. De hänger med i rockarden och den minsta somnar nästan alltid, berättar Gabriella.

Det är Atlas som haft de största framgångarna i stallet. En fredag i början på 2024 lyckades Atlas i kvällens sista lopp ta hem segern trots dubbla tillägg och dödens. Frida Simonsson i sulkyn gick utvändigt förutom sista kurvan när Simonsson styrde ner i rygg på ledande Make a Winner H.C. Över upploppet vek hon ut och sedan var det spel mot ett mål – och tränaren Gabriella Nilsson trodde inte sina ögon.

- Jag har sett loppet i efterhand och gråtit, men i fredags stod jag bara och gapade.

Nu står hon tillsammans med maken Anders och barnen, som ägare till Atlas Eagra.Och nu har också första tränarsegern kommit.

Se filmen om travtränare här!

Mer om Gabriella
Bor: Långträsk, Sjulsmark
Hobby: B-licens och amatörtränare vid Bodentravet.
Familj: Make & två barn
Läser: Biografier
Streamingserie: Griselda, Netflix.

Passa på att signa upp till Vi är Sportens nyhetsbrev!