Så mycket känslor! Att äga en travhäst är som att åka berg-och-dalbana mellan hopp och förtvivlan och mellan spänning och eufori.

Spänning, drama, kärlek och passion – det är vardag för alla travsportens hästägare. Och här på sajten, kan du bekanta dig med några av dem. Oavsett om du köper din häst helt ensam, tillsammans med några kompisar eller en andel i en häst så får du uppleva allt som det innebär att ha en travhäst. Träning, vardag, tävlingar – allt det där som så många beskriver som det roligaste de vet.

Hur gör jag?
 
Hästar säljs ofta på auktion, till exempel i samband med Elitloppet i maj varje år och i samband med Trav-Kriterium på hösten, anordnas det auktioner där man som intresserad kan titta på hästar och köpa den man är intresserad av. Många travsajter har köp- och säljforum och i facktidningar och banprogram finns det ofta erbjudanden på andelar i hästar eller om man vill köpa hela själv. Det finns även flera företag som erbjuder andelsägande och sköter mycket av det administrativa kring att äga häst.

Och sen då? 
Om du har kommit så långt att du köpt en häst, som du vill ska kunna tävla, behöver du ha någonstans där den kan bo och träna. Har du inte en gård och tränarlicens själv, så är det dags att välja tränare. Varje häst har en tränare, med licens från Svensk Travsport. För att hitta tränare kan du höra med den travbana som ligger närmst där du vill ha din häst – där finns det en hästägaransvarig, som kan hjälpa dig att hitta rätt.

Svensk Travsports Youtube-kanal hittar du utbildningsfilmer om att äga travhäst. Spana in de!

Läs mer om några av landets hästägare

{{ promotion.header }}

{{ promotion.introduction }}

Läs mer