Info om Till Start

Till Start är en breddsatsning som i första hand vänder sig till B-tränare och ponnytränare. Kursen löper över hela året med en eller flera fysiska träffar på hemmabanan och digitala möten varje månad. Varje bana har Till Start som en kurs på sin travskola. Där hittar du datum för de fysiska träffarna.


I Till Start får du som deltagare:

  • En mötesplats och möjlighet att skapa ett personligt nätverk
  • En digital stallbacke
  • Tillgång till experter
  • Individuella råd och coachning
  • Tillgång till travbanan och gästboxar under träffarna

Du anmäler dig direkt till din travskola. Om datum inte bestämts för den fysiska träffen står det 240424. Först när datum bestämts är anmälan bindande. Utöver fysiska träffar ingår 10 digitala träffar via Teams med olika gäster och föreläsare. Deltagande kostar olika beroende på vilken bana du vill gå på träffarna på.

Vi öppnar för anmälningar i december. Om du har frågor kan du mejla annette.jansson@travsport.se    

Coachträffar – så funkar det

De fysiska coachträffarna är en stor del av Till Start. Coacherna Per K Eriksson och Bo Milton möter deltagarna i gäststallarna på respektive bana. Deltagarna får veckan före träffen information om vilken tid de ska ha sin häst selad och klar och med vilken nummerbricka. Brickorna delas ut i gäststallet.

Ekipagen kör sedan sina träningsjobb individuellt på banan medan coacherna noterar vad de ser. Därefter ger coacherna råd och tips till varje deltagare individuellt.

Mellan träffarna har deltagarna möjlighet att kommunicera individuella frågor med coacherna via mejl eller sms. Under vissa av de digitala mötena finns det möjlighet att ställa frågor av allmänintresse till Bosse och Pelle.

Inför de digitala mötena, som genomförs via Teams, skickas en länk till mötet ut via mejl veckan innan aktuellt möte  

För datum och länkar till anmälan - håll på den här sidan som uppdateras löpande med information om datum, föreläsare, ämnen mm!

Här på Vi är Sporten har vi intervjuat deltagare, coacher och projektledaren för Till Start. Läs intervjuerna om du är nyfiken på att veta mer hur Till Start kan hjälpa just dig!

Intervjuer med deltagare
Anna
Li
Carina
Maria

Intervjuer med coacher
Bosse
Pelle

Intervju med projektledare
Annette