Vi är Sporten - Du är Sporten

En sport är inte större än sina utövare. Så är det också inom travet. Skötare, hästägare, banpersonal, tränare, kuskar, montéryttare, uppfödare och många många fler. Allas insats är lika viktig. Om inte alla delar fungerar så stannar sporten upp. Utan er finns ingen travsport.

För vi är en sport. Även om vi nästan glömmer bort det bland speltips, organisationsförändringar och prismedelsdebatter. I grunden handlar det om tusentals människor som älskar att vara med sina hästar och ännu fler som älskar att titta på när de hästarna gör upp om vem som är snabbast runt banan. Först i mål, göra en bra insats eller bara vara glad för att vara med. Alla har vi olika ambitioner med vårt deltagande i den här sporten. Men alla är viktiga för att sporten ska överleva och växa.

Vi vet hur mycket alla kämpar i den här sporten. Hur mycket tid som läggs ned. För kärleken till sporten och till hästarna. "Vi är sporten" är Svensk Travsports initiativ för att lyfta alla aktiva inom travsporten. Att visa helheten och få alla att känna stolthet. Vi är så mycket mer än bara ett spel. Vi är en naturkraft, som engagerar människor i hela landet – från Boden i norr till Jägersro i söder.

Vi är också en jämlik sport där alla tävlar på lika villkor, gammal som ung, kvinnor som män, stor som liten. Och vi vill att ännu fler blir lika hänförda av travet som alla redan aktiva är.

"Vi är sporten" visar upp alla aktiva i sporten, alla delar som bildar helheten och påminner oss om att vi ska vara stolta över.

Men vi är självklart ingenting utan hästen. Vi är en rörelse där människor andas och lever häst från morgon till kväll. Om alla människor inom travsporten är ekrarna så är hästen navet i hela vår verksamhet och kärleken till hästen är det som förenar oss. Hästen ska och står alltid i centrum.

Det är ni som kör, rider, sköter och tränar hästen som är sporten. Det är ni som föder upp och äger hästen som är sporten. Det är ni som tar emot publiken på banan som är sporten.

Det är vi tillsammans som är sporten.

Tack!

Maria Croon
VD, Svensk Travsport