Första året med "Vi är Sporten" i siffror

Vi är Sporten är Svensk Travsports initiativ för att lyfta all passion och engagemang som finns inom travsporten. Det ska inspirera inbitna travälskare och hjälpa nyfikna till att bli en del av en fantastisk sport. I våras lanserades kampanjen ”Vi är Sporten” – som är en plattform som kommer finnas kvar under lång tid framöver. Hemsidan och Instagram-kontot ska inspirera och engagera – och nu efter nästan ett år rör det sig i rätt riktning.


Under året har nästan 500 000 personer sett filmerna, över 100 000 personer läst intervjuerna på sajten och många följer trav-vardagen i sociala kanaler. Totalt spenderade alla användare 1023 timmar på sajten, eller 43 dygn om man räknar om det.


”Vi är Sporten” har engagerat 100-tals travälskare på Instagram att delta i olika bildtävlingar, bland annat bästa ler-bild nu under hösten. När man ser alla bidrag samlat efter varandra kan man inte annat än att dra lite på smilbanden. ”Vi är Sporten” har också blivit med nyhetsbrev – ett brev som skickas ut en gång per månad och samlar tips inom aktuella områden. Nu senast kunde man bland annat läsa om uppfödaren Stefan Johansson och hans tips för att lyckas med avelsarbetet.

Tips för alla
Fotografen Thomas Blomqvist gav sina bästa tips för att ta en bra bild på sin fyrbenta vän. Innan dess har man bland annat kunnat läsa om hovslagaren Patrick Hedqvist och hans tips inför barfotaförbudet som träder i kraft i december och Per K Eriksson, invald i USA:s Hall of Fame under året, gett sina bästa tips för att få sin häst till start.
Alla texter publiceras också på hemsidan – har du inte prenumererat – passa på att gå in på sajten och läs ikapp!
Det finns en möjligheten att köpa en helt unik hästägar-t-shirt till självkostnadspris, där man som hästägare kan få en t-shirt med sin egen hästs namn på bröstet, som man stolt kan bära på tävling, träning eller på jobbet.

Det är kul att se engagemanget som finns i travsporten – och kan läsa om i alla intervjuer på ”Vi är Sporten”-webben. Det finns en röd tråd hos alla, det är passionen till hästen och livsstilen det innebär att vara trav- och hästälskare.

Följ projektet vidare – anmäl till nyhetsbrevet, följ på Instagram, kolla på filmerna och inspireras av intervjuerna. Och har ni tips på någon ni skulle vilja läsa om, maila information@travsport.se.