Filippa Eldh, ponny

20-åriga Filippa Eldh bor i Göteborg tillsammans med familjen. Hästar har alltid varit allt för henne. De bidrar till så mycket glädje och energi.


Redan som 4-åring hittade hon till travet, då på travskolan i Gävle. Sedan den dagen har livet bestått av hästar. Hon flyttade till Göteborg när hon var 12 år och fortsatte på Åby travskola. En satsning som lett till att Filippa idag har både ponny och storhästlicens.

- Hästar är livet!

Calamity Jane som idag är 4 år gammal köpte Filippa som oinkörd tvååring.
Och hösten 2020 var de tillsammans med i Till Start. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra omgångar i Till Start.

Till start är främst riktat till bredden i den svenska travsporten. Med syfte att hjälpa B-tränare och ponnytränare att komma till just start med sina hästar och förbättra resultaten.

Innan Filippa skulle vara med första gången tyckte hon det var en kul grej och var nyfiken på vad de kunde ge henne. Ingen i familjen kunde något om trav och Filippa behövde finliret som hon hoppades på i Till Start.

- Det bästa med till start nu är alla tips och trix man får hjälp med, tycker Filippa.

Små justeringar som gör underverk

Anledningen till att Filippa och Calamity Jane varit med så många gånger i Till Start är att det varit väldigt personligt utvecklande samt att kunna följa Calamity Janes utveckling.

- Det är så spännande att följa hennes utveckling och framgångar!

Proffstränarna Per K Eriksson och Bo Milton är instruktörer i Till Start, deltar på träffarna och delar med sig av gedigen kunskap och erfarenhet. Pelle blev nyss invald i USA:s Hall of Fame efter en lång, framgångsrik karriär på andra sidan Atlanten. Bosse är även han i Sverige igen efter en lång karriär i USA, både som tränare och hovslagare – och jobbar nu på Flyinge som lärare i hovslageri– vid sidan av sitt engagemang i Till Start. 

Idag har hon flera vänner runt om i landet som hon träffar när hon åker runt för att tävla.

- Det är kul och träna och se framgångarna!

Filippa har stora planer och drömmar för henne och Calamity Jane. Hon vill vara med i både 5-års Baggen och Jubileumspokalen nästa år. Sedan drömmer hon även om Elitloppet.


- Vill man bli kusk/tränare så måste man våga, ta chansen och hjälpen! Det är värt det alla dagar i veckan!

 

Läs mer om Till Start här