Om travskolorna

Funderar du på att börja med trav? Då är travskolan något för dig! Den första travskolan startade 1992 och idag finns det ungefär 30 stycken runt om i landet. Dit är alla välkomna för att lära sig mer om hästar och trav.


På travskolorna finns det utbildningar för alla åldrar – från nybörjarnivå till mer avancerade kurser för både barn, ungdomar och vuxna.

De flesta travskolor erbjuder så kallade knattekurser för barn från fem år och uppåt. Därefter följer någon form av nybörjarkurs, ofta kallad grundkurs eller järnkurs. Denna följs av olika fortsättningskurser som till exempel kan kallas för koppar, brons, silver och guld samt licenskurser för de som vill börja tävla i ponnytrav.

För vuxna erbjuder våra travskolor nybörjarkurser och fortsättningskurser, där grunderna inom trav gås igenom. Detta är något som kan fungera som en början till en så kallad B-licens och en egen travhäst. Läs mer om licenser för trav genom att följa länken i rutan nertill på sidan.

Flera travskolor har också börjat ha kurser i monté, vilket innebär att man rider i trav. Många travskolor ordnar även specialkurser inom till exempel träning, foder, selning med mera.

På webbplatsen travskola.se hittar du alla våra travskolor och kan läsa mer och boka kurser. Länk dit hittar du här!