Jennie och Julia vann lerbildstävlingen

Ett bidrag kom in två gånger till Vi är Sportens lerbildstävling under oktober och både hästägaren Jennie Rangelind och kusken Julia Nilssons inskickade bild (foto: Lennart Kihlman) gjorde intryck på tävlingsjuryn, som utsåg den till vinnare!

Mer än 100 bidrag kom totalt in till vårt Instakonto eller via mail och efter att ha noga granskat alla leriga, skitiga bilder föll valet alltså på Julia och Jennies bidrag (foto Lennart Kihlman).

Många bidrag har vi samlat på vårt Insta under Höjdpunkter – titta igenom de om ni vill dra på smilbanden en stund. Det var många bilder som gjorde intryck på juryn, så det finns många som är värda ett extra omnämnande. Vi tänker på Teamtowewallin, Amanda Kjerlanders Passion Pellini (OMG), Stall_acl, Kjelle Svensson, fridasdaylight och många många fler såklart.

Det var otroligt roligt att se alla bilder! Vi kommer absolut köra fler lerbildstävlingar framöver - så chansen kommer igen.

Med hästen Sjaman, som ägs av Jennie tillsammans med sin sambo Jonas Hallstenson och som vid tillfället kördes till seger på Färjestadstravet av Julia blev det alltså en av årets och kanske karriärens (?) skitigaste dagar.

Grattis till vinsten i lerigaste bild! 😊

Tack, vad roligt! Det här gjorde min dag! säger Jennie.

Vad ser vi på bilden?

Julia: En nöjd Sjaman som nog var tacksam för att gå i ledning denna dag. Även jag var tacksam för det med tanke på att man inte såg någonting i leran.  😊

Jennie: På bilden ser vi ett otroligt skitigt men lyckligt ekipage som sprungit i ledningen hela loppet. (Vilket bröstan o selunderlägget var tacksamma för 😂)

Julia, hur upplevde du loppet?
- Det var tacksamt att komma till ledning, han blev lite pigg där framme och sikten var minst sagt begränsad. Varvet kvar provade en att attackera bakifrån, Jag såg inte denna förrän den var jämsides med oss och fick då rycka av mig glasögonen. Han höll undan sen till en ganska enkel seger.

Hur lång tid tog det att bli ren efter den segern? När hittade du det sista gruset i håret?
- Jag hade grus kvar i håret och ögonen i två dagar efter, då hade jag ändå duschat 2 gånger och en snabbdusch i spolboxen efter loppet. Att jag var så lerig kändes framförallt på vantarna, när jag skulle ta upp Sjaman efter mål bara gled dom av händerna på mig. Det var vintervantar som rullade ihop sig av allt vatten och grus. Fick låna vantar och glasögon till loppet efter. Kördressen var ju inte heller enkel att få av sig. Helt klart lerigaste loppen jag kört… 😊

Jennie, trivs Sjaman bäst i höstrusk eller strålande sommarsol hemma i hagen?
- Han trivs bäst på våren & hösten då det inte är för kallt eller för varmt, det är en känslig kille 😄

Hur lång tid tog det att göra rent honom efter den segern?
- Det tog en bra stund att få rent honom efter detta, fick duscha om honom när vi kom hem med schampo så all lera kom bort. Han är normalt sett en riktig lortgris hemma och letar efter dom ”bästa ” platserna att rulla sig i.

Har ni några tips hur man ska tänka när det är riktigt lerigt ute?

  1. Investera i ordentliga regnkläder – helst fodrade så man håller sig torr. Samma sak för hästen – köp bra produkter!
  2. Ta aldrig av dig körglasögonen
  3. Duschboxarna är fantastiska även till människor
  4. Kör i ledning. Det är iallafall minst lerigt där 😊