Linda vann tävlingen Vi är Sporten!

Linda Ungers bild på de smutsiga barnen på Axevalla Hästcentrum föll i god jord hos juryn och vann tävlingen – Vi är Sporten!

Cirka 50 bidrag kom in till vårt instagram-konto (följ det för fler chanser framöver!) och till vår e-post. Efter att vi gått igenom alla bidrag föll valet alltså på Linda Unger bild. Motiveringen lyder:

"Lindas bidrag visar glädjen och engagemanget som finns i travet även om vardagen inte alltid innebär strålande sol och 25 grader varmt. Det blir nästan övertydligt att trav helt enkelt är skitroligt!"

Linda är ridtjejen som efter efter en prova-på-dag i travstallet i början av gymnasiet bytte inriktining till trav. Någon hon aldrig har ångrat. Efter att ha arbetat ett tag som hästskötare både i Sverige och utomlands jobbar hon sedan fem år tillbaka som yrkeslärare med inriktning trav på Axevalla Hästcentrum. 

Efter att ha tagit körlicens upptäckte Linda snart att tävlingsnerverna passade bättre vid sidan av banan, som påhejare och medhjälpare. Linda äger två hästar, Uno Face (på bilden ovan) och Ulla. Ulla bär just nu på en kommande travstjärna och Linda hoppas att Uno snart ska starta sitt första lopp.

Funderar du själv på att bli hästägare är det här Lindas tre bästa råd:

  1. Ta reda på vad det kostar att äga häst - det finns mycket kostnader som man inte alltid tänker på.
  2. Köp den hästen som känns rätt för dig, den behöver inte vara toppstammad eller superdyr för att bli en stjärna på travbanan.
  3. Våga be om hjälp om du behöver hjälp med din häst eller inför ditt hästköp - till skillnad från många andra branscher så anser jag att travsporten är den mest hjälpsamma.

Stort grattis från oss på Svensk Travsport!

Det vinnande bidraget

"Detta var en av de skitigaste dagarna man kunde tänka sig men eleverna var så ivriga på att få köra fort med hästarna så vi körde en tur, när vi kom in så var jag bara tvungen att ta en bild då de var genomdränkta med lera men ändå så glada!

Jag älskar denna bild för dessa elever var så engagerade i stallet oavsett tid på dygnet, väderlek eller diverse sysslor som inte innefattade hästar och körning, några av dessa elever har eller jobbar idag som hästskötare, någon kör lopp på fritiden och studerar, oavsett så har de lämnat ett avtryck i sporten och hos mig som yrkeslärare 😊" /Linda